Ce investitie este necasara pentru a beneficia de energia solara?

Economii la factura de curent, independenta in producerea de energie electrica si zero poluare. Asta este ceea ce promite un sistem de panouri fotovoltaice pentru o locuinta personala.

Cum energia solara este o resursa inepuizabila, gratuita, si mai ales una care nu dauneaza absolut deloc mediului, este lesne de inteles de ce la nivel global Guvernele si autoritatile de mediu recomanda folosirea energiei solare transformate cu ajutorul panourilor fotovoltaice in energie electrica. Insa ce investitie este necesara pentru a avea acasa propriul sistem solar?
Discutia despre panouri fotovoltaice pret incepe inca din faza de construire a casei. Practic, atunci cand ganditi o casa va trebui sa stiti dinainte daca va fi o casa ce va beneficia in totalitate de energie alternativa, sau veti folosi energia solara in paralel cu energia electrica din surse conventionale. Veti putea astfel calcula sau elimina costurile pentru instalatia electrica, pentru extinderea retelei de electricitate (acolo unde este cazul) ca si bransarea la reteaua de electricitate.

Pe de alta parte, pentru ca un sistem fotovolatic este instalat de obicei pe acoperisul casei, dar poate fi instalat si pe fatade, este important sa stiti acest lucru din faza de proiect, pentru ca adaugarea panourilor dupa construirea casei va implica o serie de costuri suplimentare.
In functie de suprafata precum si de numarul si tipurile de consumatori casnici, o firma specializata in instalarea de panouri fotovoltaice va sti sa calculeze necesarul de panouri care sa dea un randament maxim si, de asemenea, va sti exact cum sa amplaseze panourile astfel incat constructia sa beneficieze cat mai mult timp de lumina soarelui si astfel sa produca o cantitate cat mai mare de energie electrica.
Odata instalat un sistem cu panouri fotovoltaice, nu necesita intretinere continua, bateriile nu au un ciclu scurt de viata si in consecinta nu sunt sisteme costisitoare din punct de vedere al intretinerii. In general, un astfel de sistem are o durata aproximativa de viata de 30 de ani.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *