Consolidarea cladirilor vechi cu tehnologia micropilotilor

Cele mai tipice interventii in scopul consolidarii fundatiilor cladirilor vechi, istorice, pe care le gasim in majoritatea oraselor europene cu traditie, insa care din pacate sunt din ce in ce mai afectate de trecerea timpului si de miscarile solului, tin de tehnologia micropilotilor, care este astazi utilizata pentru aproape orice interventie de reparare si restaurare a cladirilor istorice din intreaga lume.

Progresele tehnice realizate in ultima perioada in domeniul utilizarii de micropiloti pentru constructii si sonde cu diametru mic permit ca lucrari de restaurare variate, dar si lucrari de consolidare, sa poata fi efectuate in aproape orice conditii de mediu, fara riscuri pentru stabilitatea suprastructurii in timpul consolidarii fundatiei uneia sau mai multor cladiri.

Necesitatea inbunatatirii fundatiilor este un rezultat al faptului ca fundatiile cladirilor istorice sunt inadecvate in primul rand din pricina ignorarii proprietatilor specific ale solului de fundare la momentul construirii respectivelor cladiri.

Fundatiile necesita, de asemenea, lucrari de consolidare atunci cand incarcatura unei cladiri creste, ca urmare a fapului ca respectiva cladire este folosita in alte scopuri decat cele pentru care a fost initial construita. Este un lucru foarte intalnit in majoritatea oraselor europene, care detin cladiri istorice, sa vedem cladiri cu fundatii supuse unui stres excesiv din pricina incarcaturii mari. Fundatia originala nu mai este suficienta pentru a transfera incarcaturi suplimentare, astfel ca este nevoie de masuri de stabilizare a fundatiei vechi.

Uneori, este nevoie chiar de o lucrare de refacere completa a unei fundatii adanci. Aceasta se intampla cel mai adesea atunci cand pilonii din lemn folositi intial pentru fundatie sunt deteriorate si putrezi din pricina fluctuatiilor nivelului apei si din pricina modificarii conditiilor din mediul inconjurator.

Pentru toate lucrarile de consolidare si refacere a fundatiei mentionate mai sus, insa si pentru alte tipuri de lucrari din spectrul constructiilor, tehnologia micropilotilor ofera solutia ideala, moderna, eficienta si foarte practica.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *