De ce unii oameni se simt abandonati atunci cand o relatie se termina?

In timp ce unii oameni sunt capabili sa se ocupe de probleme destul de bine, exista si alte persoane care le gasesc a fi extrem de dificile. Si, desi totul ar depinde de cat de mult timp relatia a durat sau de tipul de conexiune pe care au avut-o cu o alta persoana, acesti doi factori nu sunt intotdeauna importanti.

Este posibil sa fi fost o relatie care a durat doar pentru o perioada scurta de timp si nu ar fi fost atat de multa conexiune intre cei doi, daca era cazul. Ar fi putut fi abuzivi, de exemplu. Dar, chiar daca aceasta nu a durat foarte mult timp sau nu a fost un lucru importsnt, aceasta nu inseamna ca se poate trece pur si simplu peste ea.

Acest lucru este ceva care s-ar putea intampla oricui si, cu toate acestea, exista unele persoane care au experimentat acest lucru in numeroase ocazii si chiar ar fi putut deveni un mod de viata ori ceva ce ei au devenit obisnuiti sa indure.
Durere – ori de cate ori se experimenteaza sfarsitul unei relatii, acesta va fi extrem de dureros. Alte persoane ar putea spune ca aceasta nu a durat foarte mult timp sau ca nu a fost importanta si multe alte lucruri si totusi, aceasta nu va face nicio diferenta.
Abandon – pentru unii oameni, aceasta durere va fi rezultatul unui sentiment abandonat. Dupa aceea, nu va mai conta cat de multe au fost relatiile lor trecute sau modul in care s-au terminat, deoarece fiecare se va termina cu aceeasi senzatie de abandon.
Atunci cand o relatie a ajuns la final, o persoana s-ar putea simti ca si cum a pierdut o parte din ea insasi. Ar putea fi atat de coplesitoare, incat se simte ca si cum are de gand sa moara. Prin senzatiile de acest fel, persoana respectiva ar putea sfarsi prin a face lucruri care sunt departe de a fi sanatoase.

Consecinte – se poate gasi o alta relatie de indata ce se poate, pentru a evita sentimentul de abandonare. S-ar putea sa nu conteeze cine este sau cat de compatibili sunt, atat timp cat se gaseste cineva care sa le aline durerea.
Acest lucru ar putea provoca chiar consumul de alcool sau droguri ca o modalitate de a amorti durerea. Sau ar putea lasa pur si simplu durerea sa ii consume si sfarsesc printr-o senzatie de deprimare.
Evitarea – unii oameni se va arunca in curand intr-o alta relatie si vor exista alte persoane care merg in directia opusa. Ei vor face tot ce pot pentru a evita o relatie exclusiva cu o alta persoana.

Acest lucru le va permite sa experimenteze un sentiment mai mare de control asupra modului in care se simt; Dezavantajul este ca persoana respectiva se va simti in continuare abandonaat. S-ar putea sa nu fie la fel de puternica, sau pur si simplu nu va merge mai departe.
Timpul trece – Cu toate acestea, deoarece nevoia de a fi aproape de o alta persoana nu va avansa, persoana s-ar putea gasi in curand intr-o alta relatie. Si cum nu exista un atasament emotional, atunci sansa ca se va ajunge in aceeasi pozitie in care era inainte este foarte mare.

Reactii exagerate – unii oameni ar putea vedea ca este greu de inteles de ce simt ca fac un anumit lucru si ce ce putea avea aceasta perspectiva. Ei ar putea concluziona ca este nevoie sa mearga pe drumul lor dar, din cauza durerii cu care se confrunta, nu este posibil ca ei sa avanseze in viata..
Relatia a ajuns la capat dar, la un nivel emotional, se pot simti complet coplesiti. Si nu numai ca se vor simti abandonati ci se pot simti, de asemenea, fara speranta si fara putere si nu pot experimenta fericirea in continuare.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *