Energia verde e mai simplu de obtinut cu panouri fotovoltaice

panouri-fotovoltaiceIn ultimii ani am tot auzit pe la televizor, am citit prin presa despre energia verde si noile modalitati de producere a unei energii electrice mai ieftine. Energia verde sau regenerabila suna bine pe hartie si in general ca notiune, dar e cam greu cu practica. Practic cu ajutorul unui echipament poti sa-ti produci o parte din energia necesara in locuinta si faci astfel ceva economie la factura de energie electrica. Nu iti inchipui ca daca iti cumperi panouri fotovoltaice pret bun ai sa poti deveni independent total din punctul de vedere al curentului electric, vei plati in continuare o factura pentru ce consumi, insa va fi mai mica cu pana la 50%. E bine si asa.

Investitia initiala te cam sperie, ai nevoie de ceva banuti, dar daca stai si te gandesti bine poti sa iti recuperezi banii foarte usor pentru ca economisesti lunar cateva sute de lei, asta daca ai facturi de ordinul milioanelor si iti place sa ai tot confortul in casuta ta. Dupa ce ai trecut de aceasta sperietoare care ii cam tine departe pe multi de cumpararea de panouri fotovoltaice pret rezonabil lucrurile merg struna. La inceput alegi ce tip de panou solar ai nevoie, in functie de cat de mare e suprafata pe care il vei monta si unde il vei pune, apoi verifici daca toate criteriile si cerintele impuse de firma sunt respectate, vin specialistii la tine, iti fixeaza panourile, cateva probe si ai la indemana sursa ta de productie de energie electrica „verde”. Simplu, avantajos pe termen lung, panourile solare te ajuta sa ai curent electric si cand „pica” lumina pentru cateva ore intrucat pot exista in sistemele de panouri si baterii speciale pentru aceste situatii cu energie inmagazinata.

Pe de alta parte, sunt voci care spun ca eficienta panourilor fotovoltaice nu e chiar asa de mare cum e promovata, ca depinde mult de zona unde te afli si de cat de puternic e soarele, cat de multi nori sunt pe cer. Adevarul e ca alegerea panourilor solare trebuie facuta cu cap daca vreti sa puteti profita de ele si sa nu aruncati banii pe fereastra. Intrebati, cititi, vedeti si la altii care au sisteme asemanatoare, incercati sa gasiti cat mai multe referinte pentru a cumpara cel mai eficient model, cu randament ridicat pe termen lung.

Din propria experienta va spun, pentru ca mi-am montat astfel de instalatii in urma cu vreo doi ani, ca investitia se merita, panourile isi fac treaba, dar asta presupune sa si stii exact ce cumperi, sa ai pe cineva care sa te sfatuiasca „de bine”, sa ai specialistul de partea ta, sa nu dai peste oameni care incearca sa vanda orice numai de dragul profitului. Daca aveti rude, prieteni care se pricep la asa ceva sau lucreaza in domeniu luati-i cu voi cand va decideti sa cumparati, aratati-le ce vreti sa luati si apoi dati banii pe instalatie si sisteme.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *