Etapele unei relatii de dragoste

Fiecare cuplu la un moment dat vrea sa stie cum sa faca o relatie sa functioneze mai bine. Toti oamenii au suisuri si coborasuri in relatia lor si, de multe ori, privesc inapoi si isi amintesc cat de fericiti au fost atunci cand s-au intalnit prima data cu partenerul si se intreaba de ce au probleme in relatie acum.

Indiferent daca se vede sau nu, practic, totul se schimba in etape. Vietile noastre personale pot fi defalcate in etape, pe masura ce imbatranim, mergem la scoala, incepem sa lucram si sa ne implicam intr-o relatie serioasa pe termen lung sau chiar casatorie. Aceste etape distincte pot deveni, de asemenea, etape in eele insele ca un avans pentru fiecare dintre ele.
Relatiile personale nu sunt diferite. Exista etape diferite intr-o relatie si vom fi capabili de a face o relatie sa mearga mai bine, odata ce vedem unde am fost, unde suntem acum si unde mergem cu partenerul.

1. Etapa initiala
Prima dintre etapele unei relatii este, probabil, favorita pentru cei mai multi oameni, atunci cand fiecare este foarte atras de partenerul sau si el sau ea nu poate sa faca nimic rau. Fiecare este perfect pentru celelalt si aceasta ar putea fi numita etapa roz pentru ca totul pare ideal. Amandoi partenerii sunt atat de fericiti si cred ca acest sentiment minunat va dura pentru totdeauna, asa cum isi arata comportamentul lor cel mai bun si fac lucruri dulci pentru persoana iubita doar pentru ca vor.
2. Etapa dezamagirii
A doua etapa este cunoscuta ca etapa deziluziei. Ochelarii cu lentile roz au cazut si indragostitul isi da seama ca partenerul sau este uman si face greseli. El sau ea nu este la fel de perfect ca la inceput. Micile obiceiuri care nu au fost observate inainte au devenit enervante. Romantismul este inca acolo, dar este usor dezactivat. Este in acest stadiu cand problemele comune in relatie pot sa apara in primul plan. O buna comunicare intre cei doi parteneri devine foarte importanta pentru ca amandoi se intreaba unde s-a dus fantezia si ce este de facut in telatia lor.
3. Etapa de panica
A treia etapa este in faza de panica ca dezamagirile incep sa creasca si relatia nu mai este placuta. Exista multe presiuni externe, cum ar fi locul de munca, familia partenerului, banii si ar putea fi chiar copiii mici care apar acum. Este invidia din cauza faptului ca partenerul nu vede lucrurile asa cum am vrea. Acum este intr-adevar nevoie sa se lucreze din greu la relatie, deoarece in cazul in care problemele nu pot fi solutionate intr-un mod frumos, unele persoane ameninta sa plece si sa termine relatia.
4. Etapa puterii
Daca se poate trece prin etapa 3, se progreseaza in faza de putere. Sentimentele mai mari de iubire si incredere sunt simtite in sinea fiecaruia si relatia devine mai pasnica si plina de sens. Intimitate a trecut de mai mult de o prietenie pe masura ce fiecare deriva in propriile pasiuni si interese. Chiar daca fiecare a invatat cum sa aiba o relatie care este mult mai calma si de sustinere, sa se evite tentatia de a deveni plictisiti.
5. Etapa de dragoste si angajament
Ultimul dintre etapepe unei relatii este, probabil, cea mai buna pe masura ce se accepta partenerul pentru ceea ce el sau ea este, cu toate defectele sale si obiceiurile iritante. Acest lucru este cunoscut ca dragostea semnificativa si stadiul de angajament. Adevarata iubire s-a dezvoltat si amandoi isi iau angajamentul de a lucra cu privire la modul in care fac o relatie sa mearga. Ei nu mai lupta pentru individualitate, ci functioneaza ca o echipa care se poate bucura de viata impreuna.

Atunci cand o relatie este in impas sau etapele de mai sus, este de multe ori foarte dificil sa stie ce sa faca pentru cea mai buna solutie. Pentru ajutor in reconcilierea cuplurilor, recastigarea increderii si pasiunii pierdute din cauza oricarui motiv care a cauzat relatia sa se deterioreze necesita sfaturi autentic despre exact ce sa se faca si ce sa se spun pentru a obtine intr-adevar relatia ideala.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *