Gaseste iubirea si iubeste-o

ce-este-iubireaIntrebarea pe care ne-am pus-o fiecare dintre noi macar o singura data si la care nimeni nu a reusit sa gaseasca un raspuns concret, o definitie care sa sintetizeze toate emotile ce au legatura cu aceasta stare de beatitudine, spun unii, este: Ce reprezinta iubirea? Probabil paraxenia ma indeamna sa imi satisfac curiozitatea care ma mistuie in fiecare zi, intrebandu-ma: Ce este iubirea pentru oameni?

Ei bine, conform DEX-ului, iubirea este un sentiment profund de dragoste. Infantil si lipsit de esenta. Iubirea este elixirul vital al vietii, este modul in care poti alerga pana la infinit, intr-o secunda, de doua ori, este perechea de aripi candide care te inalta pana la stele si te face sa mangai cu obrazul Luceafarul. Iubirea e mai mult decat un sentiment, mai mult decat acel patetico-temator ,,Te iubesc” soptit intr-o seara banala de toamna cand sarutul cerului cu pamantul este eclipsat de puritatea zambetelor celor doi indragositi. Dragostea este fericirea sincera impletita cu durerea care iti sfasie pieptul, este valsul vienez dintre lacrimi si dorinta puternica de a sta drept in fata iluziilor, minciunilor si promisiunilor efemere, dragostea este viata legata de un fir de par.

Unde gasesti dragostea? Exista un singur loc unde poti fi convins ca vei gasi acea dragoste adevarata care te poate face sa crezi ca tu esti punctul de sustinere al intregului Univers: sufletul tau. Am fost creati din cuvinte care s-au indragostit si, mai presus de asta, au reusit sa ramana indragostite. Practic, fiecare dintre noi este iubire, iar apogeul acesteia il regasim adanc in suflet. Asa cum inima ne iubeste neconditiont prin simplul fapt ca pulseaza sange in tot corpul, tinandu-ne astfel in viata, asa si sufletul : el aduna fiecare fir de durere pe care o simtim si o transfigureaza in speranta,resemnare, iar mai apoi in iubire. Asa cum vad eu lucrurile, pentru a te bucura de splendoarea curcubeului, trebuie mai intai sa induri funestitatea ploii. Cauta iubirea in suflet si invata sa o accepti deoarece secundele pe care le traiesti in fiecare zi de apropie vulgar sau timtd,dupa caz,de o semi-intuitie,de departe o falsa intalnire cu adevarul.

Facand apel la filmele languroase pe care le-am vazut, la melodiile difuzate in exces la radio, la cartile care mi-au schimbat perspectiva din care privesc umanitatea-sau ce-a mai ramas din ea, imi imaginez ca mai exista si alte locuri din care poti gasi o simbioza a iubirii : vantul molcom care iti compune poezii, vocea suava a copilului strigandu-si mama, inocenta primului ghiocel, primul sarut, timid, care iti face inima sa bata intr-un mod frenetic, plimbarile inteminabile in care amandoi aveti impresia ca timpul refuza sa mai treaca, facandu-va sa ramaneti imbratisati pe-o banca,in parc, privirea mandra a tatalui tau atunci cand ai reusit un lucru care ti se parea imposibil, zambetul unui vechi prieten care te-a refazut dupa o perioada lunga de vreme, toate sunt lucruri in care, daca vrei, poti gasi iubirea. De fapt, dragostea este peste tot, trebuie doar sa deschizi ochii, sa o privesti, iar atunci cand lumina soarelui te va orbi, sa nu-ti pui ochelari.

Lasa-ti ochii sa se obisnuiasca cu acea lumina patrunzatoare pentru ca o merita din plin si nu te speria daca acest lucru nu se intampla imediat. Orice inceput necesita rabdare si preseverenta. Asa e si iubirea: un inceput diferit tot timpul, doar ca rabdarea, persevereta, increderea, respectul, pasiunea si speranta sunt esentiale de fiecare data. Eu iubesc iubirea. Tu?

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *