Jocul de-a soarecele si pisica

Intotdeauna dupa o despartire mi-am zis ca “de-acum incolo voi fi altfel, de-acum incolo voi face lucrurile altfel si nu voi mai accepta nimic din ceea ce nu imi convine”. De fiecare data insa m-am surprins ca sunt la fel, la fel de iubitoare si neinteresata de bani sau alte lucruri materiale, la fel de indragostita si permisiva, la fel de maleabila si intelegatoare, la fel de draguta si joviala cu toti prietenii lui, la fel de dornica de a-l rasfata pe cel pe care mi-l alesesem iubit.

Nu mi-au placut nicidata jocul de-a soarecele si pisica jucat intr-o relatie, nu mi-a placut niciodata sa fac giumbuslucuri si strategii pentru a-l face pe el gelos, desi recunosc ca am mai facut-o in situatii de criza, dar la fel de bine recunosc ca, desi au dat rezultat atunci, pe moment, nu au schimbat cu nimic problema de fond. Cred ca daca aceste jocuri de te vreau, dar nu te vreau isi au locul intr-o relatie, acea relatie este clar sortita esecului, pentru ca unul dintre cei doi nu simte ce ar trebui sa simta un indragostit, unul dintre cei doi nu iubeste cu adevarat. Cand iubesti cu adevarat, vrei sa stii ca cel de langa tine simte la fel, ai nevoie ca el sa te caute, sa iti spuna asta, sa vrea sa te vada, sa vrea sa petreaca timp cu tine. Cand nu iubesti cu adevarat, te simti sufocat de toata aceasta atentie, iar aceste jocuri de-a seductia functioneasa pentru ca activeaza orgoliul din noi si vrem sa ne reconfirmam ca noi si numai noi suntem in sufletul si in mintea celui care pana mai ieri era agasant.

Revenind la descrierea mea de la inceput, da, sunt in toate acele feluri intr-o relatie, dar fara sa insemne ca nu simt cand se profita de aceste atribute ale mele; sunt maleabila si draguta, atat timp cat si tu, cel care imi stai alaturi esti la fel. E drept, poate contabilizarea mea nu este una matematica, poate eu sunt mai draguta decat el si poate pentru mai mult timp, dar am un grad de suportabilitate peste care nu trec, iar acesta este destul de scazut, incat sa stau intr-o relatie care nu imi face deloc bine. Insa, ceea ce vreau sa spun este ca in mai toate relatiile pe care le-am avut, barbatii reactionau la astfel de jocuri stupide si dupa o perioada de bine, simteam cum intra in zona de confort si cum cred ca dragalasenia mea li se cuvine. Cea mai “for granted”, sa nu isi mai puna intrebari si doar sa se simta confortabil. Cred ca de acolo incolo e inceputul sfarsitului, pentru ca un om care crede ca i se cuvine tot ce i se intampla intr-o relatie, nu va mai face niciun efort sa intoarca ceea ce primeste, iar partenerul care da se va simti, la un moment dat, frustrat ca nu primeste si va incepe sa ceara. Insa cand acest lucru se intampla dupa o perioada mai lunga de timp, suficienta pentru ca situatia sa devina o rutina, o obisnuinta, partenerul receptor nu va intelege ce vrea celalalt de fapt si de unde vin toate lucrurile astea… El nu percepe decat ca lucrurile erau bine inainte, iar partenerul lui vrea sa le schimbe si il pune pe el sa faca un efort. In momentul in care ambii parteneri raman constienti intr-o relatie, adica sunt constienti ca o relatie are nevoie de implicare si de munca, din partea amandurora, pentru a rezista, atunci cei doi au mari, foarte mari sanse de reusita. Iar aici nu ma refer neaparat la o relatie in care ambii sa se chinuie in fiecare zi sa gaseasca ceva nou de facut sau ceva nou de experimentat in relatia sexuala, vorbesc de acea implicare constienta intr-o relatie, cand cei doi intuiesc cand barca se inclina si iau masuri rapid, cand cei doi sunt constienti ca fiecare dintre ei a avut o viata inainte de a intra in acea relatie si fiecare trebuie sa respecte acest lucru, sa ii respecte celuilalt hobby-urile si activitatile care il fac fericit si sa fie constienti ca acum au si o viata impreuna care trebuie presarata si cu surprize, si cu activitati de tot felul, care sa le faca placere amandurora, dar si cu unele compromisuri, dar care sa nu fie atat de mari, incat sa il frustreze pe unul dintre cei doi.

Oricum, am ajuns la concluzia ca eu nu am cum sa fiu altfel intr-o relatie, nu am material de seducatoare de profesie, insa am material de femeie iubitoare si sper sa gasesc acel barbat care sa isi doreasca o astfel de femeie si care sa ma aprecieze pentru ce sunt, dar si pentru ce nu sunt.

 

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *