N-ai idee ce aperitive sa mai pregatesti pentru petrecere? Incearca ruladele de pui si vei face o impresie foarte buna

In bucataria noastra traditionala puiul este pus la loc de cinste. Mai toate retetele in care avem pui sunt foarte gustoase, se prepara rapid, condimentarea e simpla, iar mirosurile… sunt de neuitat. La o simpla deschidere a unei carti de bucate putem gasi sute, poate mii de retete si variatiuni ale pregatirii gustoasei carni de pui de tara. Intr-un top al celor mai simple si mai bune retete pe primele locuri vom gasi cu siguranta rulade de pui, un aperitiv foarte bun, colorat si deosebit de satios.

Merge mancat si la cina, si la petreceri, in 60 de minute este gata rulada, nu trebuie sa fii vreun sef de restaurant de cinci stele pentru a reusi sa ai o rulada exceptionala la final. Ca sa obtii opt sau zece portii de rulada de pui ai nevoie doar de doua bucati de piept de pui de tara cu os si piele, sapte oua, 12 felii de sunca de Praga, doua linguri de miere, 300 ml vin alb demisec, jumatate de lingurita de cimbru si jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper la discretie. Se fierb ouale la inceput, 10 minute, se racesc, se decojesc, se taie rondele imediat dupa decojire. Din pieptul de pui se obtin fasii prin taiere cu atentie, se condimenteaza fasiile folosind toate cele enumerate mai sus.

Pe fiecare fasie se pune sunca si oua, taiete rondele, se ruleaza fasiile, se leaga rulada pe lung si pe lat cu ata alimentara. Cand avem aceste rulade de pui care arata foarte bine le bagam la cuptor, in folie de aluminiu, impachetate fiecare. Tava in care sunt puse ruladele e lasa in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Bucatile scoase din cuptor se ung cu miere si se stropesc cu vin, cu apa, dupa care se baga iar la cuptor 30 de minute. Din 10 in 10 minute se stropeste obligatoriu rulada cu sosul din tava. Odata ce a aparut rumenirea se scoate rulada din cuptor. Ruladele se taie felii si se servesc imediat ce s-au racit sau mai tarziu, dupa preferinte, alaturi de o garnitura, daca se doreste.

Google+FacebookTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *